top of page

Kako se riješiti životnih blokada?

Često se osjećamo bezvoljni, umorni i bez energije, moderni način života, stalne obveze i žurba tomu uvelike doprinose.

Ako u tom stanju ostanemo dulje vrijeme, postajemo podložni različitim bolestima, psihičkim smetnjama, a blokada energije smanjuje naše napredovanje na svim životnim poljima.


Vrtuljak misli u vašoj glavi ne prestaje se vrtjeti ni na kraju dana, grčevito se držimo rasporeda i razmišljamo o sutrašnjim obavezama.

Prvi korak koji moramo poduzeti kada osjetimo napetost i blokadu energije svakako je opuštanje. Osvijestite si da ako želite dobro funkcionirati u svakodnevnom životu, na poslu ili u obiteljskom životu morate redovito naći malo vremena za odmor, jer isključivanje od svega i opuštanje presudno je kako bi dugoročno ostali fizički i mentalno zdravi.


Ako vam je tako lakše isključiti se mentalno, pokušajte važne misli zapisati na komad papira. Na taj način ih nećete zaboraviti, a mentalno se od njih odvajate jer ste ih verbalizirali i zapisali.


Promijenite okruženje. Nađite vremena za šetnju tamo gdje inače ne šetate, primjerice šumom ili kraj rijeke. Uzmite si barem pola sata u danu samo za sebe i svoje misli i u tom periodu isključite mobitel i posvetite se sebi.

Usredotočite se na OVDJE I SADA osjetite tlo kojim hodate i zrak koji udišete. Pokušajte tih 30ak minuta biti potpuno posvećeni sebi, pozitivnim mislima i izgovarajte afirmacije.


Fizičkom aktivnošću, pozitivnim mislima i afirmacijama pokrenut ćete protok energije i zasigurno ćete se osjećati bolje.


Ukoliko je blokada dugotrajna i sveobuhvatna uz ove navedene metode svakako potražite pomoć educiranih i stručnih savjetnika koji će Vas uputiti i savjetovati Vas kako da napetost i blokadu energije svedete na najmanju moguću mjeru.




bottom of page