top of page

Otkrivanje snage transformacije

Tarot karte su izuzetno moćan alat za introspekciju i duhovni razvoj, a jedna od najintrigantnijih karata koja često izaziva mješavine straha i znatiželje je "Kula". U ovom članku, dublje ćemo istražiti značenje ove enigmatične karte i kako je možemo interpretirati u svjetlu osobnog rasta.


Tarot karta "Kula" često se prikazuje kao struktura pogođena munjom, rušeći se u kaosu. Ovaj vizualni prikaz simbolizira rušenje iluzija i lažnih uvjerenja koje smo možda izgradili o sebi ili svijetu oko nas. Usprkos početnom strahu, ovo rušenje može biti oslobađajuće iskustvo.


Karta "Kula" također predstavlja oslobađanje od okova koji nas drže zarobljenima u prošlim uzorcima. Ponekad, kako bismo napredovali, moramo se suočiti s neugodnostima i napustiti ono što nam više ne služi. To može uključivati odnose, navike ili uvjerenja koja nas koče.


Tarot karta "Kula" može djelovati zastrašujuće na prvi pogled, ali njezina poruka nosi duboki smisao i poziv na transformaciju. Kroz suočavanje s kaosom, možemo pronaći snagu da se oslobodimo prošlosti i krenemo prema svjetlijoj budućnosti vlastitog duhovnog puta.



bottom of page