top of page

U čemu je snaga Rozenkvarca - kristala ljubavi?

Kristal rozenkvarc je jedan od najpoznatijih i najčešće korištenih kristala u svijetu kristaloterapije i energetskog iscjeljivanja, a njegova snaga leži u posebnim svojstvima poticanja ljubavi i blagotvornim utjecajem na srčanu čakru.

Ovaj predivni kristal karakterizira prozirnost i ružičasta boja, koja može varirati od nježno svijetloroze do intenzivnije ružičaste nijanse.

Rozenkvarc ima dugu povijest upotrebe u različitim kulturama diljem svijeta. Antički Grci i Rimljani su ga smatrali simbolom ljubavi i ljepote, dok su stari Egipćani vjerovali da rozenkvarc ima moć pomlađivanja. U kineskoj kulturi, rozenkvarc se smatra simbolom mira, harmonije i ljubavi.

Energetski, rozenkvarc je poznat po svojim blagim, umirujućim vibracijama. Vjeruje se da ovaj kristal otvara srčanu čakru i potiče ljubav, samoprihvaćanje i empatiju. Smatra se da rozenkvarc ima moć jačanja postojećih veza i privlačenja ljubavne sreće. Mnogi ga koriste kao kristal za poticanje samoljubavi i samopouzdanja, kao i za promicanje unutarnjeg mira i emocionalne harmonije.

Osim svojstava povezanih s ljubavlju, rozenkvarc se također koristi u kristaloterapiji za balansiranje energija, smirivanje uma i oslobođenje od negativnosti. Smatra se da pomaže u uklanjanju emocionalne boli, tuge i stresa, te potiče osjećaj unutarnjeg mira i blagostanja.





bottom of page